Termos Yemek Kabı Kullananlar
Termos alırken nelere dikkat edilmeli?
Yemek termosu alırken nelere dikkat edilmeli? Yemek termosu alırken malzeme kalitesi, boyutu ve sızdırmaz özelliği olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Alanında kendini kanıtlamış markaları tercih ederseniz, uzun süreli kullanımlarda yaşayacağınız sorunların önüne geçebilirsiniz. Yemek termosu nasıl kullanılır?
Kaynamış suyu termosun içerisine doldurun ve kapağını kapatıp bekleyin. Önceden hazırladığınız yemeği mikrodalga fırında ısıtın. Yemek ısındıktan sonra termosun içerisindeki suyu dökün ve hemen yemeği termosun içerisine koyun. Bu işlemi yaparken ısı kaybı olmaması için elinizi olabildiğince çabuk tutun. Yemek termosu yemek bozulur mu?
Örneğin Thermos Çelik Yemek Termosu, sıcak katı yiyecekleri veya sıcak çorbaların ısısını 24 saate kadar koruyabiliyor. Soğuk tüketmek istediğiniz meyve ve yiyecekleri ise 14 saate kadar serin tutabilirsiniz. Buz takviyesi ile birlikte soğuk tutma süresini uzatma gibi imkanları da var. Yemek termosları sıcak tutuyor mu?
Mükemmel bir yemek termosu, yiyeceklerinizi saatlerce güvenli şekilde sıcak tutar. Kahvaltıda yiyeceğiniz yulafı hazırlamak için vaktiniz yoksa kendi yemeğinizi evde hazırlayarak iş yerinize getirebilirsiniz. En kaliteli termos hangi markadır?
En iyi çelik termos markalarına bakıldığında Stanley, Vaeske, Quechua ve Cooker isimleri öne çıkar. En iyi termos bardak markaları ise Starbucks, Allmug, Jumbo ve Aladdin olarak sıralanabilir. Uzun süre sıcak tutan termos hangisi?
Genel olarak baktığımız zaman 48 saate kadar sıcak tuttuğu kanıtlanmıştır. Vakum insulasyon ve çift duvar konstrüksiyonu sayesinde Stanley termoslar ısı kaybetmemektedir. 32 saate kadar içecekleri sıcak tutan Stanley, dayanıklı olmasından dolayı şöhret yapmıştır. Termos neden sıcağı dışarı verir?
Sorunun neyden kaynaklandığını çözebilmek için gözden geçirebileceğiniz birkaç nokta bulunuyor. Bunlardan ilki termosun dışarı sıcaklık vermesi. Normalde, termosun içerisindeki suyun sıcaklığını dışarıdan hissedememeniz gerekiyor. Bunun sebebi ise termosun içerisindeki iki katmanın arasında hava bulunmaması. Termosta sıcak yemek bozulur mu?
Gün içerisinde tüketilecek ve bozulma ihtimali olan yiyecekler termosta taşınır. Ancak tüketimi için belirli bir sürenin geçirilmemesi gerekir. 12 saatten fazla termos içerisinde kalan yiyeceklerin kontrollü şekilde tüketilmesi önemlidir. Yeni alınan termos nasıl temizlenir?
İlk olarak termosunuzun içine biraz bulaşık deterjanı dökün. Daha sonra bebek biberonu temizleme fırçası ile iç kısmı temizlemeye başlayın. İyice duruladıktan sonra termosunuz yeni kullanımlara hazır. Termosa ne konmaz?
Stanley termosa ne konmaz sorusuna verdiğimiz cevabı hayvansal süt ve süt ürünleri, kuru buz ve gazlı içecekler olarak toparlayabiliriz. Elbette bunlar gibi, belli sıcaklıklarda hızla bakteri oluşturabilen ve kap içinde basınç oluşturma ihtimali olan diğer içecekleri de termoslara koymanızı önermiyoruz. Termosun altındaki kapak ne işe yarar?
Çünkü termosların sızdırmaz özellik gösteren kapakları sıvı taşımaya da yardımcı olur. Termosun içerisinde birçok sıcak, soğuk ve sıvı ürünü tutabilirsiniz. Termos seçimi yaparken hangi ürünü sıklıkla içine koyacağınızı düşünün. Termosa kaynar su konur mu?
Sıcaklığın ani ve yüksek derecede değişmesi camların çatlamasına ya da kırılmasına neden olabiliyor. Bu nedenle termosunuza kaynar su koymak istediğinizde cam hazneye zarar verme ihtimaliniz oluyor. Bu tarz bir sorun yaşamamak için önce termosa ılık su koyarak sıcaklığını yükseltmeniz tavsiye ediliyor.