Lahana Nasıl Haşlanır?
Lahana ne kadar sürede haşlanır?, Lahana ilk önce dış kirli kabukları soyulur. Daha sonra ters çevrilip tam ortasından SAP kısmı bıçakla bir güzel resimde görüldüğü gibi çıkartılır. Daha sonra lahanayı alabilecek bir tencereye kaynayan suyun içine lahanayı koyup kapağını kapatırız. Kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra lahanamız hazırdır.
Lahana ne kadar sürede haşlanır?
Lahana ne kadar sürede haşlanır?,
Lahana ilk önce dış kirli kabukları soyulur. Daha sonra ters çevrilip tam ortasından SAP kısmı bıçakla bir güzel resimde görüldüğü gibi çıkartılır. Daha sonra lahanayı alabilecek bir tencereye kaynayan suyun içine lahanayı koyup kapağını kapatırız. Kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra lahanamız hazırdır. Beyaz lahana haşlarken suyuna ne konur?
Beyaz lahana haşlarken suyuna ne konur?,
Derin bir tencerede 2 lt suya bolca tuz ekleyip kaynatın. Kaynamış suya ayıklanmış lahana yapraklarını tek tek ekleyerek yaklaşık 4-5 dk haşlayın. Haşlanan yaprakları soğuk su dolu bir kaba çıkarın. Lahana haşlarken tuz atılır mı?
Lahana haşlarken tuz atılır mı?,
Lahana yaprakları hazırlandıktan sonra orta büyüklükteki bir tencereye su ve tuz konularak kaynatılmalıdır. Kaynayan suya lahana yaprakları yumuşayana kadar bekletilerek daldırılıp çıkartılır. Beyaz lahana nasıl yumuşatılır?
Beyaz lahana nasıl yumuşatılır?,
Su hafifçe kaynamaya başladığında lahanayı içerisine ekleyin. Lahananın ilk olarak dış yaprakları pişer. Bu yüzden lahanayı sık sık çevirin. Lahana pişerken içerisine kesinlikle tuz atmayın. Lahana suyu kaç dakika kaynatılmalı?
Lahana suyu kaç dakika kaynatılmalı?,
Doğradığınız lahanaları bir kaba alın. Eğer doğradıktan sonra yıkayacaksanız bu aşamada lahanalarınızı güzelce sudan geçirin ve iyice kurulayın, fazla suyunu süzdürün. Lahanalarınızın üzerine tuz ilave edin. Bu aşamada lezzetini güzelleştirmek için bir miktar şeker de ilave edebilirsiniz. Lahananın sarmalık olduğu nasıl anlaşılır?
Lahananın sarmalık olduğu nasıl anlaşılır?,
Kaynamakta olan yarım litre klorsuz suya, dört adet iri lahana yaprağını çok fazla parçalamadan (doğramadan) ilave ediniz. Ağzı kapalı olarak üç dakika kaynatınız. Lahana pişirirken kokmaması için ne yapmak lazım?
Lahana pişirirken kokmaması için ne yapmak lazım?,
Solmuş veya mat görünmeyen taze bir yeşil renk tercih edilmelidir. Yapraklar: Lahananın yaprakları sağlam, taze ve zarar görmemiş olmalıdır. Yapraklarının üzerinde lekeler, delikler veya sararmış bölgeler olmamalıdır. Sıkılık: Lahananın sıkı ve yoğun olması önemlidir. Haşlanmış beyaz lahana suyu neye iyi gelir?
Haşlanmış beyaz lahana suyu neye iyi gelir?,
Lahana ve karnabahar pişirme işlemini buharda ya da düdüklü tencerede yapıyorsanız suyuna birkaç defne yaprağı, bir çorba kaşığı süt ya da bir çay bardağı beyaz sirke ekleyebilirsiniz. Bu malzemelerden herhangi biri eklendiğinde lahana ve karnabahar pişirirken ortaya çıkan kokuyu bastıracak ve ortadan kaldıracaktır. Lahanaya ne kadar su konur?
Lahanaya ne kadar su konur?,
Vücudun ihtiyacı olan lifin büyük bir bölümünü karşılayan beyaz lahana sindirime destek olurken vücutta toksin emilimini de önler. Vücuttan atılan toksinler kan şekerinin düzenlenmesine de yardımcı olur. Beyaz lahana suyunun yüksek lif içeriği kabızlık sorununun da önüne geçer. Lahana suyu yağ yakar mı?
Lahana suyu yağ yakar mı?,
Tıpkı soğan ve sarımsak gibi hem vücut direncinizi korur hem de yağ yakımını hızlandırır. Lahana suyu da bu özelliğe sahiptir. Ayrıca zayıflamanız için gerekli olan diyet lifleri de lahana suyunda bulunuyor. Beyaz lahana kaç dakika?
Beyaz lahana kaç dakika?,
Beyaz ya da kara lahana sarması yapan kişiler de kaç dakika pişirmesi gerektiğini bilmek isterler. Beyaz lahana sarması tencerede 1 saat, düdüklü tencerede 30- 40 dakika içerisinde pişmektedir. Kara lahana sarması ise tencerede yaklaşık olarak 40- 45 dakikada, düdüklü tencerede 25- 35 dakikada pişmektedir. Lahana tuzlu suda bekletilir mi?
Lahana tuzlu suda bekletilir mi?,
Lahanayı doğradıktan sonra tuzla ovalayarak suyunu salmasına yardımcı olabilirsiniz. Lahanayı tuzla 1 saat kadar beklettikten sonra cam kavanozun içine bastırmalısınız. Üzerine tuzlu su koyabilirsiniz. Su seviyesinin lahanayı geçmesi gerekiyor.