Takyon ne işe yarar?
Takyon ne işe yarar?,
Takyon (Yunanca ταχύς takhís, "hızlı" anlamımda), ışıktan hızlı giden farazi parçacıklardır. İlk tanımı Arnold Sommerfeld'e atfedilmişse de, aslında ilk olarak George Sudarshan ve Gerald Feinberg tarafından yazılmıştır. Takyon nerede bulunur?
Takyon nerede bulunur?,
Einstein'ın Görelilik Teorisi'ne göre bir cismin ışık hızından bir gıdım bile daha hızlı olabilmesi için gereken enerji miktarı sonsuzdur ve evren içerisinde de sonsuz enerji bulunmadığı için “takyon” isimli bu hayali parçacıkların varlığı şu etapta mümkün gözükmemektedir. Takyon enerjisi nasıl kullanılır?
Takyon enerjisi nasıl kullanılır?,
Takyon'a uyumlandıktan sonra titreşimleriniz değişir, bu nedenle enerji sorunları kendiliğinden ortadan kalkar. Başkalarına enerji verirken ya ellerinizi Takyon anteni olarak kullanarak alıcının bedenindeki sorunlu bölgelere enerji verirsiniz ya da Takyon antenlerini kullanırsınız. Işıktan daha hızlı bir şey var mı?
Işıktan daha hızlı bir şey var mı?,
Hayır, ışıktan daha hızlı hareket etmek mümkün değildir. Çünkü ışık hızı, bir nesnenin mümkün olan en yüksek hızıdır ve bu hız Einstein'ın özel görelilik teorisine dayanır. Özel görelilik teorisi, uzay ve zaman arasındaki ilişkiyi açıklar ve ışık hızının en yüksek hız olarak tanımlanmasını sağlar. Işık hızına ulaşmak mümkün mü?
Işık hızına ulaşmak mümkün mü?,
Yaşadığımız evrende ulaşılabilecek en yüksek hız limiti olan ışık hızına herhangi bir kütleye sahip cisimlerin ulaşması mümkün değildir. Bu sebeple ışık hızında hareket eden uzay gemileri hayal olsa da üzülmeyin, hala ışık hızına oldukça yaklaşan hızlara ulaşmak mümkündür. Işık hızı kaç km?
Işık hızı kaç km?,
Genellikle c sembolüyle gösterilir. Tam değeri saniyede 299.792.458 metredir (saniyede yaklaşık olarak 300.000 km; saatte 1.080.000.000 km olarak ifade edilir). Metrenin uzunluğu bu sabitten ve uluslararası zaman standardından hesaplanmıştır. Düşünce hızı ışık hızından hızlı mı?
Düşünce hızı ışık hızından hızlı mı?,
Düşüncelerimiz ise beynimizdeki kimyasal tepkimeler ve nöronlar arası iletişimle oluşuyor. Bunların hepsi kütleli parçacıklar tarafından gerçekleştiriliyor. Dolayısıyla, beynimizdeki nöron iletişiminin veya kimyasal tepkimelerin ışık hızında gerçekleşmesi mümkün olmadığından, düşünce hızımız ışık hızından yavaştır. Antimadde nerede bulunur?
Antimadde nerede bulunur?,
Dünya atmosferinin üstünde yörüngede, hedeflerinden biri herhangi bir kozmik karşıt madde formu. Hangi parçacıklar kütlesizdir?
Hangi parçacıklar kütlesizdir?,
Fermiyonlar ile W ve Z bozonları uzayda hareket ederken bu alanla etkileşerek kütle kazanır. Fotonlar ve gluonlar ise bu alanla etkileşime girmediklerinden kütlesizdir.