Hecha Döküm Tencere Kullananlar
Hecha kime ait?
Hecha'nın doğuşu, lezzet kaşifi Yağız İzgül'ün 2006 yılında gittiği bir restoranda tesadüfen barbekünün bozulmasıyla dökme demirde pişen etleri tatması ile başladı. Tadına duyduğu hayranlığı baba mesleği olan dökümcülükle birleştirme kararı alan Yağız İzgül kendi tava markası olan Hecha'yı üretti. Hecha nasıl bir marka?
HECHA, seçkin yeme kültürüne sahip, sağlıklı ve çarpıcı tatlar arayan herkes için. Yüzlerce yıldır kullanılan bu ayrıcalıklı yemek pişirme tekniği ile tencere ve tavalar daha çabuk ısınıyor. Daha yüksek ısıyı, ürünün bütününe kusursuz bir şekilde dağıtıyor. HECHA ile pişen hiçbir yemekte lezzet kaybı yaşanmıyor. Döküm tencerede ne Pişirilmez?
Döküm Tencerede Asidik Yemekler Pişirilir Mi? 'Döküm tencerede asidik yemekler pişirilmez, yoksa zehirli hale gelir. En sağlıklı tencere hangisi?
Paslanmaz çelik, dökme demir veya seramikten yapılmış tencere ve tavaları tercih edin. Bu malzemeler çok daha güvenlidir ve gıdalarınıza kimyasal madde bulaştırmaz. 3. Alüminyum tencere kullanmaktan kaçının. Alüminyum, Alzheimer hastalığı gibi sağlık sorunlarıyla ilişkilendirilen bir malzemedir. Hecha döküm tencere nerede üretiliyor?
Kalitesini üreticisinden ve tüketicisinden alan Hecha, Türkiye'de üretilen ilk demir döküm tencere ve tavaları ile koşulsuz müşteri mutluluğunu prensip ediniyor. En iyi döküm tava markası hangisi?
Öncelikle, döküm tencerenin düzgün ve kalın bir tabana sahip olması önemlidir. Kalın taban, ısıyı eşit şekilde dağıtarak yemeklerin daha iyi pişmesini sağlar ve yanma riskini azaltır. Tencerenin döküm malzemesi kaliteli olmalıdır, böylece dayanıklılık ve uzun ömür sağlanır. Döküm tencere alırken nelere dikkat edilmeli?
Granit tava ile döküm tava arasında farklılıklar bulunmaktadır. Örneğin granit tavanın yanmaz ve yapışmaz özelliği bulunurken demir döküm tavalar yapışma özelliğine sahiptirler. Döküm tava, daha hassas kullanım talimatlarına sahiptir fakat granit tava kullanımı son derece kolay ve rahattır. Döküm tencere mi granit mi?
800 derecede 3 kat emaye ile kaplanan Hecha demir döküm ürünlerinde bu işlemin yapılmasına gerek yoktur. Kutudan çıkardığınızda da her kullanım sonrası ılık suda bulaşık deterjanı ve bulaşık süngeri ile temizleyebilirsiniz. Hecha'lar bulaşık makinesine de girmeye uygundur. Hecha döküm tava nasıl temizlenir?
Döküm demir tencereler de pilav yapmak için mükemmel bir seçenek olabilir. Döküm demir tencereler, sıcaklığı çok iyi muhafaza ederler ve ısıyı eşit bir şekilde dağıtabilirler, bu da pilavın eşit şekilde pişmesini ve tanelerinin birbirine yapışmamasını sağlar. Döküm tencerede pilav güzel olur mu?
Sıvı yağ ile çok az miktarda yağlayın ve ocağa alarak orta ateşte yaklaşık 15 dakika kadar içi boş şekilde ısıtın. Bu süre sonunda fazla yağını alarak tencerenizi soğumaya bırakın. İlk kullanımdan önce uygulayacağınız bu yöntemi tekrarlamanıza gerek yoktur. Döküm tencere ilk kullanımda ne yapmalı?
Döküm Tencere ve Tavaların en büyük avantajı ısıyı muhafaza etmeleridir. Bu sayede yavaş pişen yemekleri daha az enerji tüketerek pişirmeniz bu döküm tencereler sayesinde mümkündür. Döküm tencere avantajlarından biri de az yağ ile oldukça leziz yemekler yapabilmeniz. Döküm tencereler yapışmaz yüzeye sahiptir. Döküm tencere alınmalı mı?
Canan Karatay tencere seçimi ile ilgili şu öneride bulunmaktadır; Yemeklerinizi pişirmek için emaye, çelik veya cam kaplı dökme demir tencereler kullanın. Tepsi olarak da bunların dışında bir şey tercih etmeyin. Teflon ve alüminyumlardan uzak durun, mikro dalga fırınlar kullanmayın. Canan Karatay hangi tencere kullanılır?
Kızartma Tenceresi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Hiç değişmeyen alışveriş alışkanlıkları arasında yerini alan bu durum kızartma tenceresi tavsiye almak noktasında işe yaramaktadır. Derin kızartma tenceresi ve cam, çinko, döküm kızartma tenceresi bu noktada tavsiye edilen ürünler arasında yerini almaktadır.