Mali müşavirlik sınavı konuları
Mali müşavirlik sınavı konuları
Finansal Muhasebe.
Maliyet Muhasebesi.
Meslek Hukuku.
Vergi Mevzuatı ve Uygulamaları
Sermaye Piyasası Mevzuatı
Temel Hukuk.
Denetim.
Mali müşavirlik için hangi dersler?
Serbest muhasebeci mali müşavir olabilmek için; hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilimler dallarından birinde 4 yıllık lisans eğitimini tamamlayan kişiler, 3 yıllık muhasebe stajının yanı sıra meslek sınavını da başarmış olmak zorundadır. Mali müşavirlik olmak için hangi dersler var?
10 yıl içinde geçim derdi ile uğraşan SMMM'ler sınav sisteminin teoriye dayanması, SMMM mesleğinin uygulamaya yönelik olması nedeni ile bu sınavı kazanmaları oldukça da zor. Mali müşavirlik sınavı zor mu?
Madde 16 — a) Yeminli Mali Müşavirlik sınavında başarılı sayılmak için sınav konularının her birinden 100 üzerinden en az 50 alınması şartıyla, alınan notların aritmetik ortalamasının en az 65 olması gerekir. Mali müşavirlik sınavı kaç puan almak gerekir?
eleman.net verilerine göre, Mali Müşavir 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 44.200 TL maaş alıyor. Mali Müşavir, 2024 yılında en düşük 31.700 TL alırken, en yüksek 66.000 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Mali Müşavir, Temmuz 2023 yılında ortalama 32.900 TL maaş alıyordu. Mali müşavir ne kadar maaş alıyor?
arkadaşım bu sınav yeterlilik sınavı klasik sınavdır. Anladığım kadarıyla senin bahsettiğin staja başlama sınavı. 4 yıllık okul bittikten sonra dosya açtırıp staja başlama sınavına gireceksin. Bu sıvav test usulu yapılmaktadır. Mali müşavirlik sınavında neler soruluyor?
Sınav TESMER-Anadolu Üniversitesi işbirliği ile Anadolu Üniversitesi tarafından düzenlenmektedir. SMMM sınavı test mi klasik mi?
– Ruhsat Harcı Dekontu (9.184,80 TL) Kaleönü Vergi Dairesine Yatırılacaktır. Mali Müşavirlik sınav sorularını kim hazırlıyor?
Sınavda toplam 120 soru sorulmakta, 100 soru Alan Bilgisi geri kalan 20 soru ise Genel Kültür ve Yetenek sorularından oluşmaktadır. SMMM Ruhsat ücreti ne kadar?
Staja giriş sınavı test yöntemi ile yapılır. Konu başlıkları Genel Kültür ve yetenek ile Alan Bilgisi ana başlıkları altında sınıflandırılmıştır. Staja Giriş Sınavı yılda 3 defa yapılmakta olup, sınav tarihleri yıllık belirlenmekte ve TESMER'nin resmi internet sitesinde ilan edilmektedir. Mali Müşavirlik sınav ücreti ne kadar?
eleman.net verilerine göre, SMMM Stajyeri 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 22.600 TL maaş alıyor. SMMM Stajyeri, 2024 yılında en düşük 17.300 TL alırken, en yüksek 34.300 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda SMMM Stajyeri, Temmuz 2023 yılında ortalama 16.200 TL maaş alıyordu. Mali müşavirlik sınavında kaç soru var?
Mali müşavirlik, genç yaşlarda başlanabilen bir meslek olup, 35 yaşından sonra da SMMM olma imkanı bulunmaktadır. Ayrıca, 2 yıllık üniversite mezunları da mali müşavirlik mesleğine adım atabilirler. Mali müşavirlik sınavı test mi?
Mali müşavir olmak için gerekli bazı asgari koşullar ise şöyle sıralanabilir: Üniversitelerin hukuk, işletme, maliye, iktisat, kamu yönetimi, siyasal bilimler ve bankacılık bölümlerinden herhangi birisinden lisans ya da yüksek lisans derecesiyle başarılı şekilde mezun olmak.