İç Pilav Tarifi

İç Pilav Tarifi, Iç pilavın içine neler konur?, İç pilav hangi pirinç?, Iç pilavda soğan olur mu?, İç pilav neyin yanına gider?, Iç pilava salça konur mu?


Iç pilavın içine neler konur?

Baldo pirinci ile hazırlanan iç pilav; zeytinyağlı yaprak sarma veya fırında hindi dolması gibi tariflerde kendine yer bulur. Hem sebze, hem de et yemekleri ile birlikte servis edilen bu besin, zengin besin değerlerine sahiptir.

İç pilav hangi pirinç?

İç Pilav Malzemeleri

Bir pilav tenceresinde zeytinyağını koyup ısıtın, ardından soğanı ekleyin pembeleşinceye kadar kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinci ekleyin, tuz ilave edip kavurun. Suda yumuşamış kuş üzümlerinin suyunu sıkıp ekleyin, ardından baharatlarını ekleyin ve karıştırın.



Iç pilavda soğan olur mu?

Soğanı, sıvı yağı ve dolmalık fıstıkları pilav tenceresine alıp soğanların rengi dönene kadar kavuruyoruz. Renk vermesi için bir çay kaşığı domates salçasını ekleyip çeviriyoruz. Pirinçleri, kuş üzümünü, tuzu ve baharatları atıp 4-5 dk kavuruyoruz.

İç pilav neyin yanına gider?

Tuz, baharat ve toz şekeri ekleyip karıştırın. En son suyunu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşe alın. Pirinçler suyunu çektikten sonra ince ince doğranmış dereotunu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

Iç pilava salça konur mu?

Karabiber, tarçın, yenibahar, ılık suda bekletip duruladığınız kuş üzümleri ilavesiyle pirinç tanelerini şeffaf bir görünüm alana kadar kavurun. Ardından kaynar su, tuz ve tereyağını ekleyip önce harlı, sonrasında kısık ateşte, kapağı kapalı tencerede pilavı pişirin.

Iç pilava dereotu konur mu?

İç pilavın ana malzemesi pirinç olduğu için yüksek kalorili bir yiyecek olsa da pirincin sağlık üzerinde bazı faydaları vardır. Pirincin yanı sıra iç pilavın içerisindeki kuş üzümü, çam fıstığı ve soğan gibi malzemeler, iç pilavın sade pilava göre besin değerleri bakımından çok daha zengin bir yiyecek olmasını sağlar.

Iç pilava hangi baharatlar konur?

Pirinci yıkayıp süzdükten sonra kavrulan bademlerin ve yer fıstıklarını üzerine ekleyelim. Pirinçleri de birlikte iyice kavurduktan sonra suyunu ekleyelim. Kuşüzümü ve tuzunu da ekleyip karıştıralım tenceremizin kapağını kapatıp kaynamaya bırakalım. 2- 3 dakika sonra pilavın altını iyice kısalım.

İç pilav sağlıklı mı?

Soğanın pembeleşmeden biraz pişmesine izin verdikten sonra önce çam fıstığı ve bademi ardından da kuş üzümünü ve tuzu ilave edin. Bir süre pirinç pilavı yapar gibi arada bir karıştırarak kavuruyoruz. O sırada su kaynatabilirsiniz.

Iç pilava yer fıstığı konur mu?

İç pilav, içerisinde kuru nane ya da taze nane eklendiğinde ayrı bir lezzetli olmaktadır.

Iç pilava badem konur mu?

Menüde tavuk dolması varsa başlangıç olarak domates çorbası servis edebilirsiniz. Tavuk dolması davet sofralarına yakışan bir yemek yanına birkaç farklı meze ve salata çeşidi yapılabilir. Kuru domates mezesi, mor lahana mezesi, patates mantısı ile sofranıza değişik tatlar katabilirsiniz.

İç pilav hangi yöreye aittir?

Doğranmış kayısı hurma sıcak suda bekletilip yıkanmış kuş üzümü eklenir tarçın, tuz, karabiber ve yaklaşık 2 su bardağı kaynamış su eklenir kısık ateşte pişmeye bırakılır. Suyunu çekmeye yakın ceviz eklenip karıştırılır suyunu tam çekince 10 dk dinlendirilir servis edilir.

IC pilava nane konur mu?

Arkadan kuş üzümü koyalım ve şişmesini bekleyelim. Sonra pirinç ve baharatları katalım ve tavuk suyunu koyaım. İstenirse tavuk parçaları da konur. Kesme şeker koyup ardından tavuk suyu koyup kapağını kapatıp kısık ateşte pişirelim.

Diğer Tarifi Yazıları
Çelik Kapı1 Euro Kaç TLAnkara Göğüs EstetiğiSurvivor kim elendi
Liman Ayık Yaşam
Liman Ayık Yaşam