Mersin Tavuk Tantuni Tarifi, Tavuk tantuni içine ne konur?, Tavuk tantuni hangi baharatlar katılır?, Tantuni baharatı nedir?, Tavuk Tantuniye sumak konur mu?, Tavuk Tantuniye salça konur mu?
Tavuk tantuni içine ne konur?
Orijinal tantunide takım ciğerin yanında günümüzdekine benzer şekilde kuyruk yağı, sıvıyağ, soğan, yenibahar, kimyon, pul biber, karabiber, tuz ve maydanoz kullanıldığı belirtilmektedir.
Tavuk tantuni hangi baharatlar katılır?
İnce kıyılmış soğan ve ince kıyılmış maydanozu iki çay kaşığı sumakla karıştırın. Ekmeğin içine koyun. Tantunileri üstüne koyun. Üzerine kekik tuz ve acı sevenlere pul biber koyup servis edin.
Tantuni baharatı nedir?
Tavuk Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle çok küçük doğranmış tavuk göğsünü kendi suyunda haşlıyoruz. Suyunu çekince yağ ekleyip birkaç dakika kavuruyoruz ve doğranmış biberimizi ekliyoruz. Ardından salçayı da ekleyip kavuruyoruz.
Tavuk Tantuniye sumak konur mu?
Zerzevat için iki soğanı piyazlık doğruyoruz. Üzerine sumak, reyhan, kimyon, biber ve domates salçası koyup güzelce ovuyoruz. Ardından maydanoz ve domates koyup karıştırıyoruz.
Tavuk Tantuniye salça konur mu?
Tantuni hazırlarken kullanılan malzemeler ve garnitürlerde yer yer değişiklik gösterebilir. Sıklıkla küçük küçük doğranmış domates, yarım ay şeklinde doğranmış soğan ve sumak, pul biber ve tuz ilave olarak servis edilmektedir.
Tantuni de salça olur mu?
Yöresel Yemekler
Tavuklu Tantuni yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, domates çorbası, tavuklu tantuni, dereotlu ayran ve cevizli fincan kadayıfı son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
Tantuni sosunda ne var?
Karabiber, pulbiber, kimyon, tuzu da ekleyelim. Etler yumuşacık olana kadar pişirin.
Evde tavuk tantuni yanına ne gider?
Tantuni Tarifinin Püf Noktası
Pişirme sırasında saca arada bir eklenen su ya da et suyunun amacı, sacın sıcaklığını kontrol etmek ve tantuninin sarılacağı ekmeği yumuşatmak için buhar sağlamaktır.
Tantuni kimyon konulur mu?
Tantuni hem Mersin hem de Antakya'da meşhur bir yiyecektir. Bu iki şehrinde birbirinden farklı pişirme ve sunma tekniği vardır. Mersin Tantunisi daha ince doğranmış kuşbaşı etten yapılırken Antakya Tantunisi ise satır kıymasından yapılmaktadır.
Tantuniye dökülen sıvı nedir?
Tavuklar haşlanırken, tantuninin iç harcı için, maydanozları ince ince kıyın, soğanları piyazlık ve domatesleri küçük küçük doğrayın. Maydanoz, domates ve soğanları bir kapta birleştirin. Üzerine tuz ve sumak ekleyerek güzelce karıştırın ve kenarda bekletin. Haşlanan tavukların suyunu süzün.
Tantuni için ne lazım?
Tavuklu Tantuni Nasıl Yapılır? Tavuk göğüslerini küçük küçük küpler şeklinde doğrayın. Daha sonra zeytinyağı koyulmuş geniş bir tavaya ince ince kıyılmış soğanları ve sarımsağı koyup, bir süre kavurun. Ardından doğradığınız tavuk etlerini ilave edip, suyunu salıp, biraz çekene kadar kavurun.
Mersin tantuni et mi tavuk mu?
Lavaş ekmeğinin birini tavaya etlerin üzerine koyun. Hem ısınsın hem yağını alsın. Sonra içine eti, domatesi, maydanozu, soğanı koyun. Birazda tuz serpin ve dürüm yapın.