Yeşil Mercimek Tarifi, Yeşil mercimek en sağlıklı nasıl pişirilir?, Yeşil mercimek nasıl yapılır?, Yeşil mercimek haşlaması nasıl yapılır?, 1 su bardağı mercimek ne kadar su?, Yeşil mercimek sıcak suyla mı haşlanır soğuk suyla mı?
Yeşil mercimek en sağlıklı nasıl pişirilir?
Yeşil mercimek yaklaşık 45 dakikada pişer. Tuz ve asit, örneğin reçetenizdeki sirke ve limon suyu ise bu pişme süresini uzatır. En iyi sonuç için tuz, limon suyu veya sirkeyi mercimek sade suda bir süre piştikten sonra eklemelisiniz. Mercimeğin pişip pişmediğini birkaç tane alıp dokusuna bakarak kontrol edebilirsiniz.
Yeşil mercimek nasıl yapılır?
Yeşil mercimek tencereye koyulur. 4 su bardağı su ile 20 dakika haşlanır. Haşlandıktan sonra suyu süzülür ve azıcık yıkanır. Doğranmış soğan ve sarımsak yağda kavrulur ve üzerine salçası ilave edilir ve az daha kavrulur. Sonrasında tencereye alınan yeşil mercimeklerin üzerine kavrulan soğan ve salça ilave edilir.
Yeşil mercimek haşlaması nasıl yapılır?
İstediğiniz ölçüdeki yeşil mercimeği tencereye alın ve üzerine 3 parmak geçecek kadar su ekleyerek orta ateşte haşlayın.Haşlanan mercimeğin siyah suyunu süzgeç yardımı ile süzün. Hafif dişe gelecek gibi çorbalara salatalara pilavlara eklemek için ideal olacaktır.
1 su bardağı mercimek ne kadar su?
Çorbaya eklenen un, patates, havuç gibi malzemeler çorbaya daha fazla su eklenmesini gerektirir. Genellikle 1 su bardağı kırmızı mercimek için 1,5-2 litre su (klasik su bardağı ile 8-10 bardak) yeterli olmaktadır.
Yeşil mercimek sıcak suyla mı haşlanır soğuk suyla mı?
Yeşil mercimek kabukları çıkmadan nasıl haşlanır? ????Yeşil mercimeğin kolay haşlanmasını istiyorsanız. yıkadıktan sonra soğuk suda ıslatın, suyun içine tuz. atmayın.
Yeşil mercimek pişerken dağılmaması için ne yapmalı?
Mercimeği haşlarken biraz limon suyu sıkmak haşlanırken dağılmamasını ve renginin kararmamasına engel olacaktır.
Yeşil mercimek yemeği Haşlamadan yapılır mı?
Önceden suda bekletilen yeşil mercimeği, haşlayıp tarifinde yer alan diğer malzemelerle birlikte pişirebileceğiniz gibi suyunu süzdükten sonra haşlamadan da pişirebilirsiniz.
Yeşil mercimek ne kadar süre suda bekletilir?
Yeşil mercimekler 1-2 saat kadar soğuk suda bekletilir. (Benim tercihim yeşil mercimekleri 1-2 saat suda bekletmek, sonrasında suyun içinde hafif avuçlayarak dış zarlarından ayıklamak. ) Öncelikle bütün malzemeler yemeklik doğranır. Tencereye zeytinyağı konulur, yağ biraz kızışınca soğanlar ve sarımsaklar eklenir.
Yeşil mercimek neden suda bekletilir?
Öncelikle yeşil mercimekler pişirilmeden önce iyice ayıklanmalıdır. Sonrasında ise yeşil mercimek pişirilmeden önce yaklaşık 2 saat soğuk su içerisinde bekletilmelidir. Yeşil mercimeği ıslatmak pişme süresini de kısaltacaktır. Yeşil mercimeklerin dağılmaması için tuz, sirke ve ya limon tencereye konulabilir.
Yeşil mercimek Haşlanmadan önce yıkanır mı?
1) Mercimeği pişirmeden önce ayıklayıp mutlaka suda yıkamak gerekir. 2) Pişirmeden önce birkaç saat soğuk suda bekletmek pişirme süresini kısaltır. 3) Tuz ve asit (örneğin sirke ve limon suyu) pişme sürecini yavaşlatır. Böylece mercimek haşlanıp dağılmaz.
Yeşil mercimek pişirmeden önce ıslatılır mı?
Yeşil mercimeği pişirirken önemli olan bir nokta var o da bir gece önceden suya koyup ıslatmak ve pişirmeden önce süzüp sudan geçirmek. Bu sayede ağır gelmiyor ve gaz yapmıyor.
Yeşil mercimek haşlanıp suyu dökülür mü?
En az mercimek kadar suyu da faydalıymış. Mynet.com'da yer alan bir haberde; Mercimek suyunun dökülmemesi gerektiği belirtilirken faydaları da tek tek sıralandı. Yeşil mercimeğin ilk kaynatma suyu aslında besleyici ve lezzetli bir su. Genelde gaz yaptığı inanışı olsa da mercimeğin ilk suyu aslında gaz yapmıyor.